Elhunyt Tóvízi Péter

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után elhunyt a Népszava munkatársa, Tóvizi Péter (1961–2023), a Népszabadság és a Népszava nagy tudású, nagy tapasztalatú és egészen biztosan legszigorúbb korrektora.

2023. október 2., 13:08

Szerző:

A legapróbb helyesírási hibán is felszisszent, a durva újságírói, szerkesztői mulasztásokat pedig egyenesen a nyelv elleni támadásnak vette, miközben a kihívások éltették: a lapzárta közeli feszültség sem akadályozta meg abban, hogy utánajárjon egy-egy kérdéses esetnek. Mert csak az számított neki, hogy a szöveg pontos legyen. A pontosság ráadásul nála túlmutatott feladatán, nemcsak a helyesírást, hanem a helyes írást is figyelte.

„Sokkal több volt mint korrektor: olvasószerkesztőként szúrta ki a stilisztikai hibákat, a slendrián fogalmazást, a logikai bakikat, és amíg minden a helyére nem került a rá bízott szövegekben, addig oldal nem mehetett a nyomdába”

– írja a Népszava kollégájuk méltatásában.

(Kiemelt képünk forrása: 168.hu Archívum)

Csütörtökön kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Gerendáson egy holttestet és egy kialudt tűz nyomait találták meg.