Elfogták a sofőrt, akinek az elszabadult pótkereke miatt az M1-esen szörnyethalt egy lány

2018. augusztus 28., 20:46

Szerző:

A Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták és már ki is hallgatták azt a sofőrt, akinek a tréleréről elszabaduló pótkerék végzett egy 19 éves nővel hétfőn az M1-esen Bábolna közelében – írja a 24.hu. A pótkerék a szembejövő sávban közlekedő autó trélerélőr vált le, majd az anyósülésnél csapódott a szemből érkező járműbe. A portál kérdésére Körösné Bogár Viktória százados, a megyei kapitányság szóvivője azt mondta, az ügyben

foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt rendeltek el nyomozást.

Elmondása szerint a sofőrt tanúként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

A 24.hu úgy tudja, hogy a sofőr csak a szerencsétlenség után vette észre, hogy a pótkerék elszabadult. Ekkor az egyik pihenőhelyen meg is állt. 

Az áldozat, a 19 éves lány a barátját kísérte el Ausztriába, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett. Bár mentőhelikoptert is riasztottak hozzá, már nem lehetett megmenteni az életét. Sminkmester szeretett volna lennei egy Pest megyei településen. A barátja a szerencsétlenség óta is sokk alatt áll.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.