Éjjel elfoglalták a hallgatók az SZFE-t és nem engedik be az új vezetést

2020. szeptember 1., 09:25

Szerző:

A lemondott rektori tanácsadó, Németh Gábor, és az egyetem egyik hallgatója, Szurdi Panni beszélt a történtekről az ATV Start című műsorában. A hallgatók az esti tüntetést követően barikádokat állítottak, és nem engedik be az új vezetést.

Szurdi Panni elmondta, hogy a hallgatók döntik el, hogy milyen oktatókat és vezetőket engednek be az intézménybe, és kiket tartanak távol.

Németh Gábor hozzátette, hogy egyeztetésre azért sem kerülhetett sor, mert minden, a Színház- és Filmművészeti Egyetemet érintő döntésről a sajtóból értesültek. Az új campus pedig már tíz éve terítéken van, nem kell hozzá a modellváltás, ahogy a nemzetközi oktatás most is zajlik, csak pénz kérdése, milyen szaktekintélyeket tudnak meghívni.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.