Egymilliós büntetést szabtak ki Gődényre

A Hősök terén rendezett tüntetés vezetőjét azért büntették meg, mert a hatályos szabályok ellenére szervezett gyülekezést. A februári végi megmozduláson körülbelül ezer ember vett részt, többségük maszkot sem viselt.

2021. március 8., 12:07

Szerző:

A BRFK azt nyilatkozta, a Hősök terén történt gyűlés szervezése és megtartása miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűlés megtartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki - írta meg a 24.hu.

Közleményükben azt írták, hogy két helyszínen összesen 142 ember ellen tettek szabálysértési feljelentést, valamint négy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök összesen két főt állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

Gődény György ellen folyamatban van egy másik ügy, rémhírterjesztés gyanúja miatt. Ez volt az az eset, amikor lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert vírustagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény a korábbi kihallgatásán azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán az interneten is fellelhető orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

Szilágyi Lászlót, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a rémhírterjesztési ügyről azt mondta, az elmúlt héten folytatólagosan hallgatta ki a gyanúsítottat a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsított védekezést terjesztett elő, melyet a nyomozó hatóság részletesen ellenőriz, amihez még időre van szükség – közölte a csoportvezető ügyész.

(Kiemelt kép: 168.hu | Karancsi Rudolf)

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.