Egymilliárdos fővárosi megbízást nyert a takarítócég, amely ellen csalás gyanújával nyomozott a rendőrség

2018. augusztus 8., 14:37

Szerző:

A  T.O.M. Controll 2001 Zrt. vitte el a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága négy évre szóló megbízását, egy tucat létesítmény, köztük vásárcsarnokok, piacok, üzletközpont, parkoló és irodák takarítását. Az összesen majdnem 77 ezer négyzetméternyi terület takarítását nettó 931,2 millió forintért vállalta el a cég, 19,2 millióval drágábban, mint a kiíró remélte – írja a 24.hu.

Május óta ez a tizedik megbízás, amit közbeszerzésen nyert el a mindössze 55 embert foglalkoztató cég, amely 2017-ben 5,7 milliárd forintos árbevételt könyvelt el, a dupláját, mint az előző évben.

A cégnél kevesen dolgoznak, de legalább ilyen jókedvűen
Fotó: T.O.M. Controll

A T.O.M. Controll neve korábban több zűrös ügyben is előkerült, például 2016-ban írta meg az Átlátszó, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz a cégnél a NAV, 2017. decemberében is nyomozás indult náluk ugyanilyen okból, és fekete-szürke foglalkoztatás kapcsán is többször felvetődött a nevük.

 

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.