Az Orbán-kormány a veszéhelyzetre hivatkozva elvett a nemzetiségektől 965 milliót, és odaadta az egyházaknak

2020. május 14., 09:20

Szerző:

Eddig úgy tűnt, hogy a kormány rendkívül fontosnak tartja a magyarországi nemzetiségek anyagi támogatását, ehhez képest a szerda este közzétett határozatával 965 millió forintot vett el a nekik szánt keretből.

A döntés címe szerint „a veszélyhelyzetre tekintettel szükséges átcsoportosításról” van szó, de a szövegből nem derül ki, hogy

mi az összefüggés.

A nemzetiségektől elvett összegből – megfejelve az egyházi költségvetési hozzájárulásokon belüli 200 milliós átcsoportosítással – több mint egymilliárdot az „egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások”, 107 millió forintot pedig az „egyházi közfeladatellátási és közösségi célú beruházások támogatása” rovatba helyeznek át – írja a hvg.hu.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.