Hatalmas dugók várhatóak ezen az útszakaszon, kerülje, ha teheti

Figyelmeztette az embereket a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy ezen az útszakaszon felújítások várhatóak, ezért dugókra számíthatnak az autósok.

2024. október 17., 11:59

Szerző:

Október 17-én felújítási munkálatok kezdődnek a M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a soroksári csomóponttól nem messze. Az érintett útszakaszon lehet számítani sebességkorlátozásra, illetve dugókra – olvasható a Dívány cikkében.

Dugók várhatóak ezen az útszakaszon

Felújítási munkálatok kezdődnek az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán, a tervek szerint ezek egészen október 21-ig tartanak. A munkák főként a 14-es jelű, soroksári csomópont közelében zajlanak, ezért ajánlatos elkerülni az útszakaszt. Bár fontos, hogy ez a felhajtást és a lehajtást nem érinti, derült ki a Dívány cikkéből.

A Magyar Közút arra hívta fel a figyelmet, hogy a sofőröknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről a vállalat Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

A munkálatok ideje alatt korlátozásokra számíthatnak az autósok az említett útszakaszon. A munkaterületre és az érvényes korlátozásokra előjelző táblák hívják majd fel a figyelmet. Ugyanakkor megnövekedett menetidővel szinte biztosan számolni kell majd, éppen ezért ajánlott elkerülni a szakaszt a következő napokban.

Több útszakaszon lehet korlátozásokra számítani

Nem az M5-ös autópálya az egyedüli, ahol korlátozásokra lehet számítani. Jelenleg is zajlanak felújítási munkálatok az M0-ás autóút az M3-as autópálya fölötti szakaszán, az M5-ös autópálya irányába, ahol szintén vannak forgalomkorlátozások, illetve lezárások.

A Dívány a cikkében felhívja a figyelmet, hogy Budapesten belül is megváltozott sebességhatárokra kell számítani. Az I. kerületi Attila útnak a Mikó utca és Alagút utca közötti szakaszán 50 kilométer per óráról 40 kilométer per órára módosították a legnagyobb megengedett sebességet. Ezt a BKK azzal indokolta, hogy a cég adatelemző munkatársai mesterséges intelligenciát is használó modelljükkel megvizsgálták, melyek azok a közlekedésbiztonsági stratégiában kijelölt útszakaszok, amelyeknél már önmagában a megengedett sebesség csökkentése is segíthet elkerülni a súlyos és halálos baleseteket.

Az Attila úton lévő korlátozás jelenleg tesztjellegű. Később elemezni szeretnék a tapasztalatokat, ha pozitív lesz az intézkedés, előfordulhat, hogy Budapest más útszakaszain is hasonló sebességkorlátozásokat vezetnek be a jövőben.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)