Dopeman: Orbán Viktor játéka is egy romlott játék

A rapper ugyan kiállt az Orbán-kormány mellett, de nem a pénzért. Dopeman szerint hiába élnek jól az emberek a Fidesz kormányzása alatt, a jobboldal ugyanolyan romlott, mint a baloldal.

2021. július 6., 18:00

Szerző:

Dopeman hétfőn tett közzé YouTube-csatornáján egy véleményvideót, amiben kiállt Orbán Viktor és kormánya mellett. A 168 a pálfordulásnak ható álláspontok okairól kérdezte a rappert. Azt mondta, ma már nem rugdosná az Orbán Viktort ábrázoló szobor fejét, mivel spirituális fordulaton esett át a buddhista meditációs technikáknak köszönhetően.

A zenész Doperatív című online műsorában korábbi gondolataihoz képest erős, azokkal szembe menő állításokat fogalmazott meg. A véleményvideóban azt mondta, a magyarok sosem éltek még ilyen jól, és ez Orbán Viktornak köszönhető. Úgy vélte, az egyesült ellenzéket egy az egyben Gyurcsány Ferenc irányítja, ezért rájuk semmiképp nem szavazna. Dopeman a videóban beszélt a pedofilellenes törvényről és az LMBTQI közösséggel kapcsolatos nézeteiről is. Szerinte a homoszexualitás egy kissé kizökkent, abszolút nem természetes állapot.

Mivel a zenész a korábbiakhoz képest meglepő állításokat fogalmazott meg, az összes témát érintve kérdeztük. A zenész a 168-nak azt mondta, higgyük el, nem történt a fejében valójában semmilyen „változás”. Arra a kérdésre, hogy jövőre a Fideszt fogja-e támogatni szavazatával, a következőt válaszolta:

„Majd még meglátom. Attól függ, Orbán Viktorék hogyan viselkednek. Nem gyűlölöm az ellenzéket, sem Orbán Viktort. Lényegében nem látok morális különbséget a két oldal között, arra fogok szavazni, aki megteremti számomra az élhető körülményeket. Az ellenzéki oldalon teljes mértékben a romlottság uralkodik. Csak a vak nem látja, hogy Gyurcsány Ferenc irányít mindent. Aki a zsidózó Jobbikkal összeáll, arra én nem tudok szavazni. Azért álltak össze, mert nekik tényleg csak a hatalom és a pénz kell”

– fogalmazott Dopeman, akit a videó egyik legerőteljesebb állítására is reagáltattunk. A rapper ugyanis azt mondta, az emberek még sohasem éltek olyan jól, mint Orbán Viktor kormányzása alatt. Megkérdeztük tőle, hogy mit szól ahhoz, az emberek a GKI kutatása szerint Magyarországon 2,5 millióan élnek a létminimum alatt. Dopeman erre a következőt mondta: 

„Persze, cáfolható az állítás, mert az egész rendszernek hatalmas tartózásai vannak az emberek felé. A keresetek közben meg tényleg nőnek. Az Orbán-kormány élhető gazdasági környezetet teremtett. Nézz körül a plázákban és parkolóiban. Mindenki egyfolytában rohan vásárolni. Van pénz az embereknél, a szakembereknek meg annyi munkájuk van, hogy nem kapsz hozzájuk időpontot. Egy esetleges ellenzéki győzelem esetén nem látom biztosítottnak az anyagi jólét fennmaradását”.

Dopeman nemcsak dicsérte a kormányzást, azért a NER-rel kapcsolatban is fogalmazott meg kritikákat. Úgy véli, az a mértékű urizálás, amit tapasztal, egyszerűen felesleges. Ha ő lenne a miniszterelnök, akkor az összes forrást az oktatásba és az egészségügybe, valamint a kutatásfejlesztésre fordítaná, mert véleménye szerint az ország messze nincs felzárkózva a nyugathoz. Dopeman a politikában már nem kíván részt venni, az egész közeget végtelenül romlottnak tartja, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Orbán Viktor játéka is egy romlott játék. Lehet, hogy a miniszterelnök kereszténynek tartja magát, de nem látom, hogy igazán hű lenne a Jézus által tanítottakhoz. Sőt, nem is ismerek olyan embert, aki az én szememben törekvésében valóban keresztény lenne”.

Végül megkérdeztük azt is, hogy a sokak által melegellenesnek titulált pedofilellenes törvény körül kialakult vitáról mit gondol. Dopeman már a videóban elmondta erről a véleményét, ezt lapunknak csak megerősíteni tudta, miszerint az LMBTQI közösség tagjai nem egy természetes állapotban vannak, és az apa és anya alkotta családnál jobbat nem lehet kitalálni.

„Nem szeretem a képmutatást, miközben az összes nagyvállalat és cég az LMBTQ emberekért lobbizik, milliárdok éheznek a bolygón. A meleg közösség szeresse és hagyja békén az embereket” – mondta Dopeman. A rappertől még megkérdeztük azt is, hogy kap-e honoráriumot azokért az állításokért, amiket a videóban mondott. Leszögezte: a Fidesz nem rakott lófejet az ágyába, nem fizeti a kormány, és több fellépése sem lett azért, mert kiállt az Orbán-kormány mellett. 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.