Donáth Anna keményen nekiment a Jobbiknak

Vendégmunkások elleni gyűlöletkeltéssel nem lehet legyőzni a gyűlölet kormányát – így reagált Donáth Anna a Potocskáné Kőrösi Anita „félmillió ázsiai migránsmunkásról” szóló sajtótájékoztatójára. 

2023. október 1., 14:54

Szerző:

Donáth Anna EP-képviselő, a Momentum elnök reagált Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) sajtótájékoztatójára, amelyben „Orbán Viktor veszélyes tervének" nevezte, hogy „több, mint félmillió ázsiai migránsmunkást” telepítenének Magyarországra. 

„Magyarországnak nincs szüksége vendégmunkások tömegeire. És nincs szükség azokra a mérgező akkumulátorgyárakra, ahol ezek az emberek dolgoznának. De nincs szüksége az országnak a mérgező idegengyűlöletre sem, amelyet a Fidesz és a Mi Hazánk után a Jobbik is egyre több alkalommal képvisel”

– írta Dontáh, aki szerint a „migránsmunkás” és a „vendégmunkás-bűnözés” kifejezés szükségtelen és embertelen megbélyegzése azoknak, akik pusztán dolgozni szeretnének és nem tehetnek arról, hogy a kormány rájuk akarja építeni a következő évek gazdaságpolitikáját. A Momentum elnöke szerint nincs szükség vendégmunkások tömeges betelepítésére Magyarországra, de ennek érdekében nem ellenük kell hergelni, hanem a Fidesz felelősségére kell felhívni a figyelmet.

„Gyűlölettel nem lehet a gyűlölet kormányát legyőzni. A vendégmunkások elleni gyűlöletkeltés kizárólag a Fidesznek jó, hiszen eltereli a figyelmet arról, hogy valójában ők a hibásak a válságért, a rekordmagas inflációért és a gyalázatos fizetésekért”

– szögezte le a Momentum elnöke.

(Kiemelt képünk: Donáth Anna. Fotó: Adrián Zoltán/168)