Dobrev Klára is megugrotta a 20 ezret

Hivatalosan is ellenzéki miniszterelnök-jelöltté vált, összegyűltek az ajánlások. 

2021. augusztus 25., 13:36

Szerző:

Az ellenzéki előválasztásra a pártok hétfőn kezdték el gyűjteni az aláírásokat. Elsőként Karácsony Gergely főpolgármester szerezte meg a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges 20 ezer aláírást. Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje szerdán szintén megszerezte a kellő mennyiségű aláírást. A politkus a 24.hu-nak erősítette meg az információt, már húszezren támogatják jelöltségét. 

Dobrev Klára azt nyilatkozta, hogy sokkal nagyobb az előválasztás iránti érdeklődés, mint gondolták volna. A politikus szerint az aláírásgyűjtés nem csak a jelöltség megszerzéséről, hanem az emberekkel való találkozásról, beszélgetésről is szól. 

Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjeinek húszezer aláírásra van szükségük ahhoz, hogy indulhassanak az előválasztáson. A hét indulóból még ötnek nem sikerült megszereznie a szükséges aláírásokat. Többek között Jakab Péter is adós még az aláírásokkal. Az egyéni jelölteknek azonban elég csak 400 ajánlást összegyűjteniük. 

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják. Személyesen és online is le majd voksolni. Egyéni jelöltekre csak a választókerületeknek megfelelő lakcímmel lehet szavazni. A miniszterelnök-jelöltekre való szavazáshoz a magyar állampolgárság is elegendő lesz. 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára interjút ad a 168 Órának Budapesten, 2021. július 14-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.