Dobrev Klára: Magyarországon nyugdíjas arca van a szegénységnek

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzék feladata lebontani Orbán Viktor kétharmados rendszerét, emellett igazságot kell szolgáltatunk.

2021. október 15., 21:47

Szerző:

„Semmi nem állíthat meg minket jövő áprilisig” – kezdte szegedi beszédét Dobrev Klára pénteken. A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje előválasztási kampánya részeként járja az országot, korábban Debrecenbe és Veszprémre is ellátogatott. „Nemsokára jövök vissza” – folytatta, utalva arra, hogy az ellenzék megkezdi közös kampányát az előválasztás után.

Dobrev Klára szerint az ellenzéki pártok nemcsak remek programmal indulnak neki a 2022-es választásoknak. Mint fogalmazott, megvan bennük az erő, a bátorság és a tudás, hogy leváltsák Orbán Viktort és rendszerét. „Minket nem fog megállítani a csalárdul elfogadott Alaptörvény és a csalárd kétharmad. Igazságot és jogállamot építünk az országban” – fogalmazott. A DK miniszterelnök-jelöltje úgy véli, Orbán Viktor nem tudja bent tartani Magyarországot az Európai Unióban. „Ez a feladat ránk vár jövő április után” – mondta.

„Legutóbb Debrecenben kérdezték meg tőlem: és mi lesz a pereputtyal” - folytatta, utalva az ellenzék elszámoltatással kapcsolatos terveire. „Nem nekünk kell feltalálni a meleg vizet. Ahogy lépésről lépésre felgöngyölték az olasz maffia vagyonát, úgy fogjuk mi is a Fidesz, a pereputty és a különböző strómanok gazdasági hátterét átvizsgálni. Nem kell megijedni, ennek a világban már megvan a módszere” – tette hozzá a politikus.

„Magyarországon nyugdíjas arca van a szegénységnek. Szégyen és gyalázat, hogy az EU országai közül mi költünk a legkevesebbet nyugdíjra”

– jelentette ki Dobrev Klára.


Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint emiatt egy magyar nyugdíjas alig jön ki a pénzéből hónap végéig. Dobrev Klára úgy látja, Magyarországnak egy progresszív, baloldali kormányra van szüksége. Mint fogalmazott, szerinte az utóbbi években a gazdagabbak még gazdagabbak, a szegények pedig még szegényebbek lettek. „A magyar családok 90 százaléka nem tudta igénybe venni a CSOK-ot” – jelentette ki, hozzátéve: „Baloldalinak lenni azt is jelenti, hogy megértjük, a 21. században a versenyképesség egyik titka, hogy egyben tudjuk tartani a társadalmat” – vélekedett. A DK miniszterelnök-jelöltje kijelentette: az ellenzéknek feladata lebontani Orbán Viktor kétharmados rendszerét, emellett igazságot kell szolgáltatunk és visszavenni a vagyont azoktól „akik tisztességtelenül jutottak hozzá”. „Végre igazságos országot kell építenünk” – mondta.

„Mindennél fontosabb, hogy jövő áprilisban az összefogással és önökkel véget vessük Orbán Viktor rendszerének, és visszavezessünk Magyarországot az európai közösségbe. Erre vállalkoztam” – zárta.

Dobrev Klára előtt felszólalt Horváth Roland Károly (DK) Bács-Kiskun megye V-ös választókörzetének előválasztási győztese, Magóné Tóth Gyöngyi (DK) Bács-Kiskun megye III-as választókerületének ellenzéki képviselőjelöltje és Szőkéné Kopping Rita (DK) Bács-Kiskun megye I-es választókörzetének ellenzéki jelöltje. Az esemény békésen lezajlott.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára kampányrendezvénye az ellenzéki előválasztás második fordulójában Szegeden, 2021. október 15-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)