Dobrev Klára: a Norvég Alapból kétszer menthettük volna meg a Velencei-tavat

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint a kormány nyíltan beismerte, hogy nem érdeklik a magyarok.

2021. augusztus 4., 11:13

Szerző:

Orbán Viktor cinikusan és nyíltan beismerte Dobrev Klára szerint, hogy nem érdeklik a magyar állampolgárok. A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje online szerdai sajtótájékoztatóján reagált rá, hogy a Norvég Alap elzárta a 77 milliárd forintot érő pénzcsapot a magyarok elől. A DK politikusa kiemelte: ha ő győz a jövő évi választásokon, újra tárgyalja a norvégokkal kötött szerződéseket. 

Dobrev Klára a Facebookon közzétett sajtótájékoztatóján elmondta, Magyarország az elesett milliárdokból kétszer tudta volna megmenteni a kiszáradó Velencei-tavat. „Orbán Viktornak nem fontosak azok a szegény gyerekek, akiknek az oktatását, az étkezését és az életét lehetne megoldani ebből a pénzből. Nem fontosak azok a magyarok, akiknek ezrei panellakásokban főnek meg ettől az iszonyatos hőségtől, ami idén nyáron van, azért, mert nem jut pénz például a panelrekonstrukcióra” – mondta Dobrev Klára. 

A DK elnöke szerint a Norvég Alap döntése Orbán Viktor cinikus és nyílt beismerése is egyúttal, hogy őt nem érdeklik a magyar állampolgárok, kizárólag csak a saját hatalmi köre. Dobrev Klára szerint a miniszterelnök ugyanezt teszi az európai uniós támogatásokkal.  A DK miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, az ellenzéki kormány célja, hogy újra megnyíljon a most bezárt ajtó, vagyis amennyiben ő nyeri a jövő évi választásokat, akkor kormányfőként újra fogja tárgyalni a Norvég Alappal között szerződéseket.

Korábban írtunk róla, a magyar kormány többé hiába kopogtat a norvégoknál a támogatásért, a norvég külügyminisztérium hosszú vitát és egyezkedést zárt le röviden: a Norvég Alapot az ügyet lezártnak tekinti és nem folyósítja a beígért pénzt. A döntés dominóként hozhat hátrányba rengeteg civil szervezetet. Erről bővebben itt olvashat. 

 (Kiemelt kép: Dobrev Klára interjút ad a 168 Órának Budapesten, 2021. július 14-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.