Dobra verik a taszári exrepteret

Megpróbál túladni az állam a volt taszári légibázison.

2023. február 2., 14:30

Szerző:

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek online aukción kell értékesítenie a taszári repülőteret alkotó, különböző helyrajzi számon bejegyzett ingatlanokat, olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban – amit a Telex.hu szemlézett.

Az állami ingatlanok eladásához szükséges intézkedéseket a gazdaságfejlesztési miniszternek kell lebonyolítania február végéig, majd az árverést követő három hónapban az MNV köt szerződést az új tulajdonossal.

Január elején jelentette be a Honvédelmi Minisztérium, hogy megtisztítják az egykori repülőtér területét, a projekt a tervezéssel és az előkészítő munkákkal még 2019-ben kezdődött, majd 2021 közepétől kezdetét vette a szennyezett terület kármentesítése, a munka várhatóan 2023 végén zárul – írja a lap.

(Kiemelt kép: A taszári légibázis. Fotó: Wikipedia)

14:04

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

12:49

Futóversenyt rendeznek vasárnap a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben, ezért a közösségi közlekedésben változások lesznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.