Fordulat a dinnyeháborúban: a Lidl szerint a beszállítói kérték a 99 forintos árat, mert megrohad a túl sok dinnye a földeken

2019. augusztus 8., 13:19

Szerző:

Miután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerdán keményen bírálta a német áruházláncot, a Lidlt, mert 99 forint kilónkénti áron kezdték el árulni a görögdinnyét, amivel tönkreteszik a magyar gazdákat, a cég váratlan választ adott az mfor.hu kérdéseire.

Valójában éppen a beszállítók kérték az ár csökkentését, mert nem tudnak túladni a dinnyén.

A Lidl Magyarország válaszában úgy fogalmazott: hosszútávú stratégiai együttműködést alakított ki minden magyar beszállító partnerével, akiknek külpiacokon is lehetőséget biztosít termékeik értékesítésére.

Az áruházlánc a dinnyeszezonban 100 százalékban magyar beszállítókkal dolgozik együtt, célja immáron hetedik éve ugyanaz kiváló minőségű magyar görögdinnye értékesítése, ezáltal a magyar termelők támogatása a bel- és külpiacokon egyaránt.

„Az elmúlt napokban a Lidl minden dinnyebeszállító partnere arra kérte az áruházláncot, hogy a földeken felhalmozódott dinnyefelesleg értékesítésében nyújtson támogatást, melyhez az akciós és az exporttevékenységet egyaránt támogató átadási áraikat ajánlották fel. A Lidl Magyarország ez alapján csökkentette a görögdinnye kilogrammonkénti árát 99 forintra, melynek köszönhetően a vállalt beszállító partnerei nagyobb mennyiségben tudtak dinnyét értékesíteni más Lidl országok részére is.” - fogalmazott az áruházlánc.

 

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.