A kollégisták és az érettségizők nem örülnek az új szigorításoknak

Sokan maradnának a diákszállókban.

2020. november 9., 19:37

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szerda 0 órától elrendelte a többek között a középiskolák, egyetemek és a kollégiumok bezárását. Így a Pénzcentrum hallgatói és középiskolás szervezeteket kért meg, hogy gyorsértékelést adjanak a várható következményekről.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sajtófőnöke azt mondta a lapnak, egyelőre várják a szabályok részleteit, utána tudják majd értékelni.

„A kollégiumi bezárással kapcsolatban tavasszal többen kérvényezték, hogy maradhassanak, mert indokolt volt náluk és ők maradhattak is. Bízunk benne, hogy a részletekben lesznek majd jócskán puhítások ahhoz képest, amit elsőre elképzelnénk” – nyilatkozták a lapnak.

A Pénzcentrum közel húszezer hallgató által kitöltött felmérése szerint a többség támogatta a távoktatásra való átállást, méghozzá elsősorban a szeretteiket, barátaikat biztonságban tudják. A kérdőívre hatezer kollégista válaszolt, valamivel kevesebb, mint a felük szeretne maradni a diákszállón.

A lap szerint a középiskolás diákok közül kifejezetten aggódnak az idén érettségizők, akik félnek, hogy a távoktatás rossz hatással lesz a vizsgájukra. Emellett sokan, akik diákmunkát végeznek, most az elsők közt veszíthetik el ezt a lehetőséget, ami a kollégiumokból kiköltözni kényszerülőknek megnehezíti, hogy albérletben lakjanak addig - mondta a Pénzcentrumnak az ADOM Diákmozgalom szóvivője.