Dél-koreai állampolgárok haltak meg a kismarosi vonatbalesetben

2019. augusztus 22., 11:49

Szerző:

Egy személyautóban három ember meghalt szerda este Kismarosnál, amikor járművük a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott és összeütközött egy vonattal. Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese tegnap közölte, hogy a Varsó felől a Nyugati pályaudvarra tartó Báthory EuroCity ütközött össze a személygépkocsival.

A rendőrség a Ripostnak és lapunknak is megerősítette, hogy

az áldozatok dél-koreai állampolgárok voltak.

Május 29-én 26 dél-koreai állampolgár vesztette életét Budapesten, amikor egy szállodahajó egy sétahajóval ütközött a Margit-hídnál a Dunán. 

 

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.