Csőtörés miatt bukott le - Videó

A férfi lakásain házkutatást tartottak.

2021. december 7., 11:11

Szerző:

December 6-án hajnalban riasztották a tűzoltókat egy mosonmagyaróvári társasház II. emeleti lakásához a katasztrófavédelem munkatársai. Csőtörés miatt ugyanis a második emeleti lakásból lefolyt a víz az alatta lévő lakóhoz, illetve az alagsori pincébe. A lakásba végül egy létra segítségével jutottak be a tűzoltók egy bukóra nyitva hagyott ablakon át, írja a police.hu.

A hiba kijavítása közben, az egyik szobában egy sátorszerű építményre figyeltek fel, amelyből fény szűrődött ki, illetve ventilátor zúgása is kihallatszott. A rendőrök ezt követően megtalálták a szobában a kábítószergyanús növényekből álló ültetvényt. Nem sokkal később megállapították, hogy ki használja a lakást, és a csőtörés ürügyén hazahívták a bérlőt. Amikor megérkezett a 30 éves helybéli férfi, kérdőre vonták. A bérlő azonnal elismerte a bűncselekmény elkövetését, így őt elfogták, és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a feltételezett elkövetőhöz tartozó további két ingatlanban is házkutatást tartottak. Ennek során összesen 24 tő kábítószergyanús anyanövényt, 200 gramm már leszüretelt termést, 12 növényi magot, és a drogtermesztéshez szükséges tárgyakat foglaltak le. A férfit kábítószer birtoklásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottal szemben drogtesztet is alkalmaztak, ami THC-ra pozitív értéket mutatott.

(Kiemelt kép: Police.hu)