Csollány Szilveszter volt az első a tüdőátültetésre várók listáján

Mesteredzője évente ellátogat a tornász sírjához.

2023. november 22., 12:01

Szerző:

Évente meglátogatja Csollány Szilveszter sírját Sopronban Vereckei István mesteredző, aki a tornászt olimpiai és világbajnoki aranyéremhez segítette. Csollány Szilveszter 2022 januárjában hunyt el koronavírus-fertőzés következtében.

„Szilast láthatóan sokan kedvelték a városban, mert a halottak napja alkalmából elhelyezett virágok még a helyükön voltak. A temetőben rendszeresen végigszalad bennem minden jó és rossz emlék, ami bennünket összekötött, de persze, a vitáink már egyre halványabbak” – nyilatkozta Vereckei István a Borsnak.

A mesteredző azt mondja, sokat gondolkodik azon, hogy a tragédiát el lehetett-e volna kerülni. Egy titkot is elárult Csollány Szilveszter haláláról: ő volt az első a tüdőátültetésre váró betegek sorában.

„Tüdőátültetés elé nézett, ő volt az első a transzplantációra váró betegek sorában, de közölték velem is, az a szerve annyira roncsolódott már, hogy... De még ezt követően is reménykedtem abban, hogy életben marad, hiszen a szervezete erős volt, mint a vas” – mondta az elhunyt tornász edzője.

(Kiemelt kép forrása: Csollány Szilveszter / Instagram)