Kásler kirúgta a rehabilitációs intézetből, a Richter igazgatósági taggá választotta Cserháti Pétert

2020. április 29., 18:20

Szerző:

A Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. igazgatósági tagjának választották Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) áprilisban leváltott főigazgatóját – írja az Index.

Cserháti megbizatása három évre szól – derül ki a közgyűlés jegyzőkönyvéből. 

 

Cserháti Pétert április 12-én menesztette Kásler Miklós az OORI éléről, döntését akkor azzal indokolta, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben a főigazgató nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

Cseháti Péter
Fotó: Youtube

Április 15-re több mint 200 ágyat kellett volna szabaddá tenni az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben (OORI), ám a határidőre ennek a tizedét sem ígérte a főigazgató az Emmi közleménye szerint. Az OORI dolgozói szerint ez nem igaz, az intézményben április 15-re felszabadították a kért mennyiségű ágyat – emlékeztet a portál.

Cserháti szakértelmére a Semmelweis Egyetem is igényt tart: mindjárt a kirúgása után – rektori biztosi feladatkörét kibővítve – rábízta az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztését.

Közben megérkezett a Richter válasza, amelyről itt olvashatnak bővebben.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.