Csendes, napos időnk lesz

Várható időjárás szombat éjfélig.

2023. augusztus 11., 17:31

Szerző:

Európa délnyugati része felől egyre inkább magasnyomású zóna alakítja az időjárást, ezért már nemcsak a Pireneusi-félszigeten és Franciaországban napos az idő, hanem Közép-Európában is sok a napsütés. Utóbbi tájakon mérsékelten meleg az idő 20, 27 fokos csúcshőmérséklettel, ugyanakkor a mediterrán térségben 30 fok körüli, Spanyolország déli felén 40, 44 fok közötti maximumot mérnek. Hűvös, kissé változékony időjárás Írország, valamint Norvégia, Svédország területén a jellemző. 

A Kárpát-medencében csendesre fordul az idő, a hűvös éjszakát erősödő nappali felmelegedés, napos időjárás követi.

Péntek délután napos időre számíthatunk, főleg a Dunától keletre gomolyfelhőkkel, melyek estétől feloszlanak. Szombaton kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 15 fok között alakul. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25, 30 fok között várható.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/Vasvári Tamás)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.