Csaknem 12 ezren érkeztek Ukrajnából kedden

Folyamatosan érkeznek Ukrajnából a menekültek az országba.

2022. augusztus 10., 07:53

Szerző:

Az ukrán-magyar határszakaszon 6174 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5833-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A beléptetettek közül a rendőrség 183 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

Vonattal 440-en – köztük 163 gyermek – érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK.

(Kiemelt kép: Ukrajnai menekültek a BOK csarnokban kialakított tranzitközpontban, 2022. március 22-én. Fotó: Karancsi Rudolf)

Tegnap 20:57

Április óta ennyien hagyhatták ott a kormánypártot a megszorítások fokozatos bejelentése után, közölte a közvéleménykutató cég. A csökkenés után azonban az ellenzék támogatottsága csak alig növekedett.

Magyarország nem támogat semmit, ami közvetve vagy közvetlenül veszélyeztetné a Paksi Atomerőmű építését, jelentette ki Szijjártó Péter magyar a külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának hétfőn.