A rendőrség nagy erőkkel keresi az úrvezetőt, aki miatt több utas megsérült egy szombathelyi buszon

2020. július 18., 14:50

Szerző:

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt.

A baleset július 16-án délután történt Szombathelyen. Egy, eddig ismeretlen személy, egy Volkswagen Passat típusú, ismeretlen forgalmi rendszámú járművel a Jókai Mór utca 14. szám előtti autóbuszöbölből úgy hajtott végre megfordulási manővert, hogy a Kálvária utca felől a Gagarin utca irányába tartó autóbuszt hirtelen fékezésre kényszerítette.

A fékezés miatt a buszon több utas is megsérült.

A balesetet okozó járművezető adatainak hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről. 

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az eset körülményeivel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/94/521-090-es telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a „Telefontanú” ingyenesen hívható, 06/80/555-111-es zöldszámán, vagy a 107-es, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén – írja a police.hu.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.