Bűnösnek ítélte zebra-ügyben a bíróság Szemző Áron, momentumos képviselőt

Egy veszélyes kereszteződéshez festett fel egy 3D-s zebrát meg 2019-ben. Nem szabadott volna. 

2021. október 6., 13:45

Szerző:

A bíróság bűnösnek ítélte zebrafestés-ügyében Szemző Áront, a Pest megyei közgyűlés momentumos frakcióvezetőjét – írja a politikus Facebook-oldalán. Mint ismeretes, a Momentum képviselője még 2019 szeptemberében festett fel egy háromdimenziós zebrát egy Budakeszin található kereszteződéshez, ugyanis sokan fordultak hozzá korábban azzal a panasszal, hogy veszélyes az átkelés. Az érintett szakasz közelében bölcsőde, általános iskola és buszvégállomás is volt. A politikus hangsúlyozta, nem önkényesen jelölte ki oda gyalogátkelőt, az ügyben ugyanis született már korábban döntés, ám azt nem hajtották végre.

Miután megjelent a zebra a kereszteződésnél, a rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ezzel kapcsolatban tett vallomást tavasszal Szemző Áron. A Buda környéki Járási Ügyészség szerdai határozatában azt írja, az eljárást vele szemben egy évre felfüggesztették, jövőbeni várható magatartására való tekintettel. „Az indoklásban szerepel, hogy a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséget követtem el, tehát nem mentettek fel az ügyben, hanem vétkesnek találtak. Tulajdonképpen ez egy fél győzelem, mert akár börtönbe is zárhattak volna egy évre is az indoklás szerint. Természetesen fellebbezünk” – zárta bejegyzését a politikus.

(Kiemelt kép: Szemző Áron - Facebook)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.