06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Budapesti, ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen indított eljárást a kormányhivatal

A kormányhivatal szerint a kerületi önkormányzatok és a főváros a lakosságot érintő díjemeléseket vezettek be, miközben ezt év végéig megtiltották.

2021. május 5., 16:54

Szerző:

Jogellenes, lakosságot érintő díjemelések miatt kilenc budapesti önkormányzattal szemben indított eljárást a kormányhivatal.

A kormány szerint nyolc budapesti kerületi és a fővárosi önkormányzat figyelmen kívül hagyta, hogy 2021 végéig nem növelhetik a lakosság terheit.

„Budapest Főváros Kormányhivatala az összes fővárosi kerület döntéseit megvizsgálta és megállapította, hogy nyolc baloldali vezetésű kerületi önkormányzat (I., IV., VII., VIII., IX., XI., XIV. és XVIII.), valamint a fővárosi önkormányzat megsértette a jogszabályt, amikor lakossági díjemelésekről, illetve kötelezetti kör kiterjesztéséről döntöttek” – áll a közleményükben.

A kormányhivatal ezért tizenhárom törvényességi eljárást indított. A jogszabályellenes döntések parkolási díjakat, lakbéreket, kommunális adót, anyakönyvi, gyermekétkeztetési és közterület-használati díjat is érintenek.

 (Kiemelt kép: 168.hu | Karancsi Rudolf)