Brutális árak Tihanyból

Több mint 70 ezer egy négytagú családnak a belépő, ha strandboxot is bérelnek, és akkor még nem ettek melegszendvicset 2300-ért, hozzá egy sört 1700-ért.

2021. július 7., 18:15

Szerző:

Nem fér bele a minimálbérbe egy négytagú családnak egy kellemes nap a tihanyi Plage 18-ban, a celebek kedvenc magánstrandján. Az közismert, hogy az árak elszálltak a legnépszerűbb hazai üdülőhelyen, de ennek a strandnak az árlistája láttán még így is leesik az álla egy bérből és fizetésből élőnek. Igaz, itt nem egy átlagos strandról van szó, hanem egy luxus beach klubról.

A legolcsóbb belépőjegy 6 ezer forint, amelyhez egy napozóágy és törölköző is jár. A páros VIP-belépő 25 ezer, kétszemélyes napozóággyal, napernyővel, törölközővel, és még egy 7 decis ásványvíz, plusz egy üveg prosecco is jár mellé. A kényelmet úgynevezett gazebo-val lehet fokozni, ami egy árnyékolt strandbox, kanapéval, napággyal. A négyszemélyes 40 ezer, a hatszemélyes 60 ezer, ezekhez VIP-belépőt is kell váltani, ami 8 ezer forint/fő. Vagyis egy 4 fős privát rész 72 ezerre jön ki.

Az étlapról is érdemes szemezgetni. Egy korsó csapolt sör 1700, egy 0,25 literes szénsavas üdítő 1100 forint. Vannak házi szörpök, jeges teák is 1500-ért. Egy menü 14 900 forint, egy szolid cézár saláta 5 ezer. Aki spórolni szeretne a kaján, 2500-ból megúszhatja egy melegszendviccsel. De ide nem spórolni járnak a szerencsések, akik 100 ezret is lazán kifizetnek egy üveg 2010-es Dom Perignonért.

Érdekes a házirend is: ételt, italt bevinni tilos, saját napernyőt, napozóágyat, matracot, széket nem lehet használni. Rohangálni, sikítozni, labdázni szigorúan tilos, ahogy saját zenét sem lehet hordozható hangfallal hallgatni.

(Kiemelt kép: a Plage 18 Facebook-oldala)

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.