Bronzérmes az asztaliteniszező Szvitacs Alexa

Bronzérmes lett szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa.

2021. augusztus 28., 06:24

Szerző:

Bronzérmes lett szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián, írja az MTI. A 2019-ben Európa-bajnok magyar játékos a csoportjában szerdán 3-1-re verte a brazil Danielle Rauent, majd 3-0-ra kikapott a kínai Hsziung Kuj-jentől, csütörtökön pedig 3-0-ra verte a török Neslihan Kavast. Ezzel másodikként az elődöntőbe került, ami már biztos harmadik helyet ért a számára, mivel bronzmérkőzést nem rendeznek. A fináléért szombaton az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzött meg, és kiélezett mérkőzésen 3-2-re kikapott.

Szvitacs a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön pedig Veres Amarilla győzött párbajtőrben (A).

 

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 25. Szvitacs Alexa a brazil Danielle Rauen ellen játszik az S9-es kategóriájú asztalitenisz mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián 2021. augusztus 25-én. Szvitacs 3-1-re győzött. MTI/AP/Eugene Hoshiko)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.