Bronzérmes az asztaliteniszező Szvitacs Alexa

Bronzérmes lett szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa.

2021. augusztus 28., 06:24

Szerző:

Bronzérmes lett szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa az S9-es kategóriában a tokiói paralimpián, írja az MTI. A 2019-ben Európa-bajnok magyar játékos a csoportjában szerdán 3-1-re verte a brazil Danielle Rauent, majd 3-0-ra kikapott a kínai Hsziung Kuj-jentől, csütörtökön pedig 3-0-ra verte a török Neslihan Kavast. Ezzel másodikként az elődöntőbe került, ami már biztos harmadik helyet ért a számára, mivel bronzmérkőzést nem rendeznek. A fináléért szombaton az ausztrál színekben versenyző Li Na Lejjel mérkőzött meg, és kiélezett mérkőzésen 3-2-re kikapott.

Szvitacs a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön pedig Veres Amarilla győzött párbajtőrben (A).

 

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 25. Szvitacs Alexa a brazil Danielle Rauen ellen játszik az S9-es kategóriájú asztalitenisz mérkőzésen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián 2021. augusztus 25-én. Szvitacs 3-1-re győzött. MTI/AP/Eugene Hoshiko)

 

Tegnap 20:54

A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a szervezetek mintegy egymilliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre májusban, a hagyományos viharszezon első hónapjában, a társaságokhoz több mint 12 ezer bejelentés érkezett.

Vészesen közeledik a Karácsony Gergely főpolgármester által meghirdetett Budapesti Lakógyűlés nevű akcióban a szavazás határideje, de még mindig nem fejeződött be a szavazókódokat tartalmazó 1,4 millió levél terjesztése – írja a Telex.