Bors: erőszakos nemi közösüléssel próbálkozhatott egy jobbikos politikus

A bulvárlap szerint a párt egyik vezető politikusa erőszakoskodhatott az egyik alelnök 24 éves élettársával, aki választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak. 

2022. május 5., 09:55

Szerző:

Az esetben szereplő nő választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak és több hivatalos beadványban, aláírásával is megerősítve rögzítette, hogy meghívták még múlt decemberben egy jobbikos rendezvényre, a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön. A rendezvény egy vendégházban zajlott és kizárólag vezető politikusok kaptak meghívást. Ott volt Jakab Péter pártelnök és a kabinetfőnöke is, más pártvezetők társaságában. A nő szerint utólag gyanúra adott okot, hogy az élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik egyik alelnökét külön kérése ellenére sem hívták meg a vidéki rendezvényre.

A Bors az ügyben született beadványokra hivatkozva azt írja: a Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, a nőt felcsalta egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. A lap szerint még egy testőrt is az ajtó elé állítottak. A politikus állítólag ezután obszcén szavak kíséretében letolta a nadrágját és berántotta a munkatársát a fürdőszobába. A lap szerint

falhoz szorította a nőt, levetkőzött és nemi szervét hozzá szorítva erőszakosan közösülni próbált.

Viszont egy másik politikus, meghallva a segélykiáltásokat, a nő segítségére sietett: behatolt a szobába és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, míg a az állítólagos erőszakoskodó kénytelen volt kinyitni az ajtót és a nő ki tudott menekülni. A történtek után elmenekült a helyszínről, miközben azonnal hívta élettársát, Szilágyi Györgyöt, aki néhány nappal később a Parlament épületében személyesen szóvá is tette a történteket Jakab Péter pártelnöknek és kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek. Ezután fordultak hivatalos beadvánnyal a párt etikai bizottságához.

A Bors azt írja: Jakab Péter csak azért szerzett később tudomást, mert éppen ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint „olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani”. A bulvárlap szerint a bűncselekményt hosszú hetek óta próbálja eltussolni a Jobbik vezetése, bár az erőszakot elszenvedő hölgy beadvánnyal fordult a Jobbik etikai bizottságához, az ügy kivizsgálását, a tettes megbüntetését követelve. Miután nem történt semmi, az áldozat az ügyben később hivatalos feljelentést is tett. A Borsonline úgy tudja, hogy az ügyben máris megkezdődött a nyomozás.

A Bors által megkérdezett jogi szakértők szerint a megvalósult bűncselekmény erőszakos nemi közösülés kísérlete, kizárólag az illető hölgy lélekjelenlétén múlott, hogy ez végül nem sikerült.

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)