Borkai: Nem fogja egy ítélet semmivé tenni azt a megaláztatást, amit ők tettek velem

A szexbotrány miatt visszavonulót fújó Borkai Zsolt túltette magát az adriai jachtozáson. 

2022. szeptember 15., 12:16

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Győri Járásbíróságon előkészítő üléssel kezdődött meg a Borkai Zsoltról készült felvételek miatt indult büntetőügy. A hat vádlottból csak öten jelentek meg. 

A zsarolás és más bűncselekmények miatt indult per első ülésén a vádirat ismertetetéséről lemondtak az érintettek, így csak a különböző indítványokból lehet következtetni az ügy részleteire. Mint kiderült, Borkai ügyvéd barátját – aki szintén a polgármesterrel „lazult” a jachton – az ügyészség szerint tízmilliós nagyságrendű összeggel próbálták megzsarolni, a vádlottak padján azonban olyanok is helyet foglaltak, akik a felvételek elkészítésében vettek részt. Köztük a Borkaiékkal tartó ikerpár egyik tagja, aki harmadrendű vádlottként egyedüliként mondott le a tárgyalásról és tett beismerő vallomást. Őt a bíróság személyes adattal visszaélés miatt másfél millió forint pénzbüntetéssel sújtotta. A többi vádlott esetében az ügyészség börtön kiszabását indítványozta. A következő tárgyalási napra várhatóan még idén sor kerül, ám ez függ Póczik József állapotától is.

Borkai reagált az ítéletre

Az évek óta visszavonultan élő Borkai Zsoltot épp favágás közben érte utol a Blikk. Az egykori polgármester arról beszélt, hogy kapott tájékoztatást a bíróságtól, de nem érdekli különösebb az ügy, még az ítélet része sem.

„Nem kárpótol engem az, hogy mit és mennyit fognak kapni. Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de ez egy magánéleti dolog, ami csak a családomra és rám tartozott, senki másra. Nem fogja egy ítélet semmivé tenni azt a megaláztatást, amit ők tettek velem. Ezek pitiáner bűnözök, akik pénzt akartak szerezni, és megtalálták a politikai embereket, akik ebből ügyet tudtak csinálni. Nem érintettek az ügyben viszont azok, akik igazából ezt az aljasságot elkövették ellenem”

– mondta az egykori fideszes politikus. Hozzátette: „Félreértés ne essék, nem sajnálom őket, de nem is fogok pezsgőt bontani a feleségemmel, ha elítélik őket”.

„Elég nagy baj lenne, ha nem így lenne. Három év telt el azóta. Más lehetőségem nem volt, mint hogy túl tegyem magam rajta lelkileg”

– mondta a Blikk arra vonatkozó kérdésére, hogy túltette-e már magát a szexbotrányon. 

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)