Gyanúsítottként hallgatta ki a főügyészség Boldog István fideszes parlamenti képviselőt, házkutatást is tartottak nála

2020. május 14., 15:13

Szerző:

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények gyanúsítottjaként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt. A héten házkutatást is tartottak a politikus otthonában, és bizonyítékokat foglaltak le. Boldog nem tett vallomást, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen – tudatta az Ügyészség. 

Az ügyészség gyanúja szerint Boldog István jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.  A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatainál merült fel, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el.

Boldog István a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott – írták.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságról a  Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc embert hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.