Ez gyors volt: 3 hónap után kirúgta a BKK vezérigazgatóját Karácsony Gergely

2020. május 5., 13:41

Szerző:

Kedden felmentette Karácsony Gergely dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját.

A főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett többéves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett - közölte a Városháza a 168 Órával.

Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) most felmentett vezérigazgatója 2020. március 4-én a BKK fővárosi irodaházában
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Mint írják, Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy

a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát - fejezik be a közleményt.

Nemrég a BKK működése azért került az érdeklődés középpontjába, mert a hírek szerint egy zaklatási ügy került a felszínre, amelyben érintett Varga Ivett élettársa is a beszámolók szerint. 

Erről itt írtunk bővebben: