Elítélték lopásért, mire kért egy kis haladékot, hogy átmenjen lopni a bíróság melletti templomba

2019. november 14., 15:46

Szerző:

M. G.-t november 8-án az Érdi Járásbíróság kétrendbeli lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását. M. G. két táskából lopott pénzt, először több mint 150 ezret, aztán több mint 100 ezret - olvasható a Budapest Környéki Törvényszék közleményében. 

A november 8-i tárgyaláson mindent elismert, az ítélet jogerőre emelkedett. Indítvány hiányában a bíróság nem döntött kényszerintézkedésről, ezért a férfi távozhatott a bíróságról, de előtte halasztást kért, hogy pénzt szerezhessen az élettársának, aki így majd meg tud élni, amíg ő börtönben van.

M. G. be is tartotta a szavát, két nappal később ugyanis bement a bíróság épülete melletti templomba, és ellopott a perselyből 5500 forintot.

Jelenleg őrizetben van, holnap fogják bíróság elé állítani, és várhatóan ítélet is születik.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.