Bedurrant a szegedi kampány: Botka László tízezer forintot ad minden nyugdíjasnak és általános iskolásnak

2019. május 1., 19:24

Szerző:

Szeged a szolidaritás városa, mi minden egyes szegedi polgárért kiállunk és felelősséget vállalunk – mondta a város polgármestere május 1-i beszédében - írta a hvg.hu. Szerinte a kormány lemondott a rászorulókról és szinte teljesen kivonult a szociális ellátásból, egyik napról a másikra elvágta a Szegednek juttatott szociális célú támogatásokat, így az elmúlt években a semmiből kellett az ellátást újjáépíteni a városban.

Botka László hosszasan sorolta az eddigi eredményeket, majd bejelentette:

  • minden szegedi nyugdíjas alanyi jogon 10 ezer forintot kap a várostól, kompenzálva az elmaradt nyugdíjemelést,
  • minden szegedi általános iskolás gyerek iskolakezdését 10 ezer forinttal segíti majd az önkormányzat.
  • Az intézkedés összesen 45 ezer helyi családot érint.

Erre, mint mondta, azért van lehetőség, mert Szeged gazdasága jól teljesít, ami a szegediek munkáját dicséri. Tavaly 12 százalékkal nőtt a város gazdasági teljesítménye, ennyivel több iparűzési adó folyt be a kasszába. Megjegyezte azt is, Szeged a saját lábán áll: míg a helyi adókból 15 milliárd forint éves bevételük van, addig a kormánytól mindössze 5 milliárd forintot kap a város.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.