Balogh Zoltán újabb tisztségéről mond le

Lemondott az V. kerületi önkormányzathoz köthető kuratórium éléről Balog Zoltán.

2024. április 4., 23:28

Szerző:

Balog Zoltán távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából – szúrta ki Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetőjének Facebookon közzétett posztját a hvg.hu.

„Több mint másfél hónapja követeltük, most végre elértük: Balog Zoltán, a kegyelmi botrány egyik főszereplője, aki maga ismerte el, hogy támogatta a pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi kérvényét, távozott a Belváros-Lipótváros Egyházi Épületekért Közalapítvány kuratóriumából” – írta posztjában.

Az V. kerületi önkormányzat által létrehozott közalapítvány új elnökét várhatóan egy hét múlva választhatja meg a kuratórium.

A kegyelmi ügyben érintett Balog Zoltán korábban már lemondott lelkészi elnöki tisztségéről

Amint arról korábban beszámoltunk, Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.

Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá. Ezen az értekezleten nem került sor szavazásra. A soron következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket – közölte a Magyarországi Református Egyház.

A kegyelembotrányban kulcsszerepet játszó és tisztségeinek csak egy részétől megvált, de püspöki posztját megtartó Balog Zoltán továbbra is nagyköveti rangban képviselheti Magyarországot külföldön, és érvényes még a diplomata-útlevele is.

(Kiemelt képünk forrása: Magyarországi Református Egyház)