Baleset miatt lezárták a Rákóczi híd Budáról Pestre tartó sávjait

Egy kerékpáros és egy autó ütközött. 

2023. május 29., 11:23

Szerző:

Forgalmi korlátozás van érvényben a Budapest XI. kerület, Rákóczi híd budai hídfőjénél, ugyanis baleset történt kicsivel reggel nyolc óra előtt. Egy kerékpáros és egy személygépkocsi ütközött – írja a police.hu

A helyszíni szemle idejére, a Rákóczi híd forgalmát Budáról, Pestre teljes szélességében lezárták.

 (Kiemelt képünkön: a Rákóczi híd. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László.)
 
 

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.

A hétvégén is folytatódik az alapvetően napos idő, de szombaton egy hidegfront miatt előfordulhat záporeső és sokfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Vasárnapra néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt Siemens mozdonnyal bővül a magyar vasúttársaság flottája, a járművek október második felétől állnak szolgálatba a belföldi InterCity és a Bécsbe közlekedő EuroCity vonalakon. A mozdonyflotta bővítésével pontosabbá és kiszámíthatóbbá válik a vonatközlekedés – közölte a MÁV-Start. Egy vasúti szaklap szerint viszont nem olyan rózsás a helyzet: valójában kényszerből kell bérelnünk, mivel Lázár János lefújta a 115 mozdony beszerzésére kiírt tendert.