Bajnai Gordon: Három nagy baja van az Európai Uniónak - Videón üzent a volt miniszterelnök

2018. december 3., 15:41

Szerző:

– Három nagy baja van az Európai Uniónak – mondta Bajnai Gordon a European Policy Centre videóján, amelyet az Azonnali vett észre. Ezekben közös a volt magyar miniszterelnök szerint, hogy mind félig elkészült, félszívű reformok eredményei.

  • Az első baj a monetáris unió (tehát az euró bevezetése) a szoros fiskális unió bevezetés nélkül.
  • A második a belső határok nélküli Európa megteremtése a külső határok védelme nélkül;
  • A harmadik pedig az, hogy a közös európai külpolitikát és külső kereskedelmi politikát közös védelmi és biztonsági politika nélkül hozták létre.

A videó a New Pact for Europe projekt része. A projekt célja, hogy javaslatokat tegyen az EU reformjára, hogy az meg tudja oldani a különböző, előtte álló kríziseket. A migráció és a Brexit csak kettő a problémák közül, amit a több alapítvány által közösen létrehozott projekt vizsgál.

Bajnai Gordon a projekt tanácsadó testületének tagja, amelynek elnöke egyébként Herman van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke.

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.