Az óvodában osztogatták a fideszes polgármester-jelölt levelét, a szülőkkel papírt írattak alá arról, hogy átvették

2018. június 9., 11:55

Szerző:

Hajmeresztő levéllel lepte meg Sára Botond józsefvárosi alpolgármester és polgármesterjelölt csütörtökön a kerületi óvodákat – derül ki a Mérce cikkéből. Bár a politikus egy éppen aznap a 888-nak adott interjúban azt üzente, hogy „Józsefváros nem a politikai pártok játszótere!”, ezzel párhuzamos az óvodákban már a szülők kezébe is nyomták azt a levelet, amelyben a politikus méltatja a még Kocsis Máté vezette kerületi önkormányzatnak a családok érdekében tett erőfeszítéseit, és felsorolja, hány millió forintból újul meg a Józsefváros minden bölcsődéje és óvodája, és hogy milyen eszközöket – toalettpapírt, szalvétát, fogkefét, fogkrémet, fogmosó poharat, törölközőt és fésűt – biztosít ingyen.

Sára Botond
Fotó: Sára Botond Facebook-oldala

Sára Botond ügyelt arra, hogy a Fidesz-KDNP neve egyszer se szerepeljen a levélben, a köznevelési törvény ugyanis kimondja, hogy

„nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható”,

de az alpolgármesteri húzás így is hatalmas felháborodást keltett a szülők körében.  Már csak azért is, mert az óvópedagógusok mindenkivel aláírattak egy papírt arról, hogy átvette a polgármesterjelölt levelét. – „Köpni-nyelni sem tudtunk, eléggé felháborodtam – nyilatkozta a Mércének az egyik szülő. A portál öt olyan szülőről is tud, akinek a kezébe nyomták a levelet.

Józsefvárosban július 8-án tartanak időközi polgármester-választást az országgyűlési képviselővé s a Fidesz-frakció szóvivőjévé avanzsáló Kocsis Máté távozása miatt. Sára Botond kihívóját, a volt SZDSZ-s Győri Péter teljes ellenzéki támogatással indul, beállt mögé az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, a Momentum, a Liberálisok és az Együtt is.