Az Oscar-díjas magyar rendező szintén filmrendező apja fizikai munkát is elvállalna

A Saul fia című alkotásért szinte az összes jeles nemzetközi díjat, többek között az Oscart is letaroló Nemes-Jeles László apja, a szintén elismert Kossuth-díjas filmrendező, Jeles András nyilvános posztban írt minderről.

2023. március 25., 12:05

Szerző:

Jeles András a rendszerváltás előtt is konok, kompromisszumot nem ismerő, rendkívül egyedi művészi látásmóddal rendelkező alkotó volt.

A 77 éves művész most úgy nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy a színházi és a filmes szakmában másokhoz hasonlóan őt is mellőzik. Közölte, hogy „annyi pénz pedig nincs ebben a szférában”, hogy függetlenként alkothasson. Ezért más irányban próbálkozna, akár fizikai munkát is vállalva.

Mint fogalmazott, nem alkalmi megoldásokat keres, hanem hosszabb távra tervezné a megélhetését valamilyen formában. Példaként említett egy kifőzdei állást ezer forintos órabérért.

A Hvg kérdésére, hogy színházi és filmipari állást mióta nem kap, azt mondta, évek óta nincsenek lehetőségei, mert sokakhoz hasonlóan őt is „talonba tették”. Hozzátette: mindkét szakmában azt a „csúcsot” érte el, hogy több rendszerben is feketelistán volt.  

(Kiemelt kép: Jeles András facebook-oldala)

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.