Az ÁEEK szerint túl magas fizetést kértek az ajkai orvosok, de a tömeges felmondás után sem lesz fennakadás a kórházban

2018. szeptember 22., 08:31

Szerző:

Az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán előbb a tapasztalt nővérek, aztán az altatóorvosok mondtak fel. Utóbbiak október végéig még ellátják teendőiket.

A hírre közleményben reagált az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Közlésük szerint az ajkai kórház intenzív osztályának orvosai csütörtökön adták be csoportos felmondásukat más elfoglaltságra hivatkozva. „Bár a kórház vezetősége ezt megelőzően több alkalommal is tárgyalt az érintett orvosokkal, azok

olyan magas bérköveteléssel álltak elő, amelynek elfogadása komoly bérfeszültséget, ezzel együtt zavart keltett volna az intézmény dolgozóinak mindennapos munkájában.

A kórházvezetés elfogadta az aneszteziológiai és intenzív osztály dolgozóinak felmondását, és a távozásukig rendelkezésre álló másfél hónap alatt gondoskodik az orvosi állomány utánpótlásáról – amely a jelenlegi körülmények között lehetséges –, illetve biztosítja a zavartalan és folyamatos ellátást az említett osztályokon”  – írja a hvg.hu

Fotó: korhazajka.hu

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.