Rátámadtak az ATV riporterére, egy jobbikos képviselőt a falhoz nyomtak vasárnap Pécsen az önkormányzati cég irodájában

2019. október 13., 09:49

Szerző:

Az atrocitás Pécsen, a Szeptember 6. téren történt vasárnap reggel, a Fidesz vezette önkormányzat cégének (BIOKOM) irodájában. A környéken élő jobbikos képviselő, Gyimesi Gábor arra lett figyelmes, hogy romák egyen-ételcsomagokkal jönnek ki a helyiségből. Megpróbált szóba elegyedni egyikükkel, és az kiderült, hogy tartós élelmiszer van benne, de hogy a csomaggal a hóna alatt utána szavazni ment-e, az ember nem árulta el – írja a Pécsi Stop.

Gyimesi Gábor, mint önkormányzati képviselő megpróbált bemenni az irodába, amelynek az ajtaját a lap információi szerint valamiféle vezető beosztásban lévő közmunkás állta el. Az esetet az ATV tudósítója, Szalai Péter rögzítette egy kamerán.

Gyimesi Gábornak ugyan sikerült bejutnia, de elmondása szerint a helyszínen lévők a falhoz szorították, az ATV riporterét pedig bántalmazták, életveszélyesen megfenyegették és a kamerát akarták kicsavarni a kezéből.

A helyszínre reggel fél kilenc körül értek ki a rendőrök.

Az ATV munkatársának 100 ezer forintot meghaladó kára keletkezett az atrocitás miatt. Ezt ő  maga mondta a lapnak.

A sértettek feljelentést tesznek.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.