Alig találni üres irodát, ez pedig felhajtja az irodabérlés árait Budapesten

2019. július 24., 18:26

Szerző:

Tovább csökkent az üresen álló irodahelyek száma fővárosban, már csak az állomány 6,3 százaléka elérhető az ingatlanpiacon, ami rekord alacsony arány – írja a Portfolio a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF, BRF) jelentése alapján.

2013-ban még az irodahelyek közel 19 százaléka volt kiadatlan – ami távolról sem volt jó arány –, azonban a kiadható irodák számának bővülése mellett is gyors ütemben vették ki a szabad ingatlanokat, ami a kínálat beszűkülését eredményezte.

A kínálat ilyen alakulása együtt jár az árak emelkedésével is, ami elsősorban az új szerződések megkötésénél jelentkezik. A bérleti szerződések elképesztő aránya, 43 százaléka új szerződése, valamint 25 százalék pedig előbérlet.

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

08:47

Lezárták a Normafát, mert az ónos eső következtében a fákra rakódott jég az éjszaka megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadnak le, kisebb fák kidőlése is várható – tudatta a XII. kerületi önkormányzat péntek reggel.