Alig találni üres irodát, ez pedig felhajtja az irodabérlés árait Budapesten

2019. július 24., 18:26

Szerző:

Tovább csökkent az üresen álló irodahelyek száma fővárosban, már csak az állomány 6,3 százaléka elérhető az ingatlanpiacon, ami rekord alacsony arány – írja a Portfolio a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF, BRF) jelentése alapján.

2013-ban még az irodahelyek közel 19 százaléka volt kiadatlan – ami távolról sem volt jó arány –, azonban a kiadható irodák számának bővülése mellett is gyors ütemben vették ki a szabad ingatlanokat, ami a kínálat beszűkülését eredményezte.

A kínálat ilyen alakulása együtt jár az árak emelkedésével is, ami elsősorban az új szerződések megkötésénél jelentkezik. A bérleti szerződések elképesztő aránya, 43 százaléka új szerződése, valamint 25 százalék pedig előbérlet.

12:15

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.