Államosítja a kormány a tankönyveket is nyomó Alföldi Nyomdát, közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű lett a megvétele

2020. július 11., 12:47

Szerző:

Közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítette a kormány a debreceni Alföldi Nyomda állami megvásárlását, derül ki a Magyar Közlönyben megjelent rendeletből, melyet a Napi.hu szúrt ki.

A tranzakció értelmében az állami kézben lévő Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Kft. megszerzi az Alföldi Nyomda Zrt. 97,71 százalékos részvénycsomagját.

Ezzel a Gazdasági Versenyhivatal az ügyet nem vizsgálhatja

A Könyvtárellátó Kft. állami tulajdonban áll. A Céginfo.hu adatai szerint az Alföldi Nyomda tulajdonosa György Géza. A társaság a múlt évet 8,7 milliárd forint nettó árbevétel mellett 457 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

A több mint 13 millió tankönyv nagy része egyébként az Alföldi Nyomda szalagjairól gördül le. 

2024. május 2., 11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

2024. május 2., 09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.