Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere döntheti el ezentúl, mi történhet a TV2-nél

2019. április 12., 10:06

Szerző:

Két TV2-höz köthető vállalatban is vezetői pozíciót kapott az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere, Tima János – írja a G7.

A politikus üzletembert ugyanazon a napon nevezték ki az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének. Bár utóbbi társaságban a pozíciója elnevezése alapján csak a második ember, nélküle sem a vezérigazgató, sem a cégvezető nem írhat alá.

Ezzel tulajdonképpen TV2-t birtokló legfontosabb vállalatok ügyeiben nem lehet Tima nélkül dönteni, hiszen a két érintett társaság egyaránt a kereskedelmi csatorna tulajdonosa, a tulajdonosi háló különböző szintjein. 

Tima nem csak azért kötődik egyértelműen Mészáros Lőrinchez, mert a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozó Alcsútdobozon alpolgármester, hanem azért is, mert az alpolgármester

Mészáros Lőrinc számtalan cégében visel már tisztséget

– írja a lap.

Tegnap Vajna Tímeáról derült ki, hogy egy TV2-höz kötődő cég élére került, ő lett az Andy Vajna egykori magyar érdekeltségeit összefogó AV Investments társügyvezetője, amely az AV Progress Kft. tulajdonosa.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.