Akár három órán át is rostokolhat Röszkénél

Az autóbuszok sem élveznek kivételt. 

2022. május 1., 10:26

Szerző:

Három órát kell várakozniuk a személygépkocsival Szerbia felől érkezőknek a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán vasárnap délelőtt.

Szintén háromórás a várakozás a Magyarországra tartó autóbuszok számára is. A kilépőoldalon az autóbusszal és a személygépkocsival utazóknak egyaránt egy órát kell várniuk a határátlépésre. Intenzív a forgalom az ásotthalmi határátkelőhely belépő oldalán, ahol egyórás a várakozás. A gyorsabb határátlépés érdekében 7 és 19 óra között az autósok választhatják a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhelyet is.

(Kiemelt kép: Személygépkocsik a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán 2015. szeptember 20-án. Öt nap után újra megnyílt a Röszke-Horgos átkelőhely, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter és szerb kollégája, Nebojsa Stefanovic nyitott meg. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.