Tíz agarat éheztetett halálra a hernádnémeti nő, arra sem méltatta a saját kutyáit, hogy elföldelje az oszlásnak indult tetemüket

2019. augusztus 27., 12:04

Szerző:

Állatkínzás miatt vádat emelt egy 40 éves hernádnémeti nő ellen a Miskolci Járási Ügyészség. A nő 2015 őszétől 2017 októberéig a Hernádnémetiben lévő házának udvarán kennelekben elzárva tartott 12 agarat, így a rendőrök 2017 októberében a kennelekben és az udvaron már csak 10 elpusztult kutya oszlásnak indult tetemét találták meg – írja a honlapján az ügyészség.

A kutyák egy része már hónapokkal, míg más részük 1-2 héttel korábban pusztult el, de a vádlott nem gondoskodott az elföldelésükről sem, a két, még élő két állatot is a tetemek mellett hagyta. Valamennyi állati tetem kórosan lesoványodott kutyáé volt. A kennelekben a belső és külső oldalon is kaparási nyomok voltak abból eredően, hogy az állatok próbáltak kiszabadulni. A vádlott ivóvizet, élelmiszert nem biztosított az állatoknak, az ingatlan egész területén a tetemekből áradó szag terjengett.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerint – tekintettel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű és a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Vasárnap szerte Magyarországon tüntettek, hogy az Orbán-kormány szigorítson a törvényen, és az állatkínzókra letöltendő börtönbüntetést is lehessen kiszabni.