„Valami gond van a tudásmennyiséggel” – Karácsony Gergely keményen visszaszólt Áder Jánosnak

2020. január 5., 13:53

Szerző:

Áder János egy vasárnapi rádióinterjúban kezdte el fejtegetni, hogy nincs jobboldali és baloldali klímaváltozás, a kérdésben nemzeti minimumra lenne szükség, azt viszont, hogy Budapest klímavészhelyzetet hirdetett, retorikai fogásnak tartja, amire válaszul Karácsony Gergely főpolgármester billentyűzetet ragadott, és Facebook-posztban utasította vissza a köztársasági elnök megjegyzéseit.

Szerinte egyszerűen  valami gond van azzal a tudásmennyiséggel, amelyet Áder János megkap, kijelentései pedig furcsának hatnak egy olyan politikustól, aki a zöld ügyek élharcosaként állítja be magát. Jelenleg több mint 1250 szervezet – kormányok, városok, egyetemek, civil szervezetek és például az Európai Parlament – hirdetett klímavészhelyzetet, amivel kötelezettséget vállaltak a kibocsátás csökkentésére és azökoszisztémák maximális védelmére. Az új városvezetés tervezési, fejlesztési és üzemeltetési döntéseinél a klímavédelmi szempontok prioritást élveznek  tette heylre Áder Jánost Karácsony Gergely.

 

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.