A védettségi igazolvány nem mindenhol elég a munkavégzéshez

Versenyképességi szempont is.

2021. november 27., 15:39

Szerző:

Egyre több cég dönt úgy, hogy előírja a munkavállalók számára a védőoltást. Ez sok esetben azt is jelenti, hogy az, aki csak határozott időre szóló védettségi igazolvánnyal rendelkezik, például ha a betegségen esett át, továbbra is fizetés nélküli szabadságra küldhető.

November 1-jén hatályba lépett a szabályozás, miszerint a cégek munkavállalóik számára a munkavégzés feltételeként előírhatják a koronavírus elleni védőoltást.  Noha a vállalkozások többsége főként az egyébként is problémát jelentő munkaerőhiány miatt nem élt a lehetőséggel, a negyedik hullám erősödése és az újabb lezárásoktól való félelem miatt egyre cég veszi fontolóra a lépést.

Már nemcsak közegészségügyi, de versenyképességi szempont is a munkavállalók átoltottsága. A gazdaság működésének fenntartása alapvető érdek, a leállásokat, korlátozásokat pedig jelenlegi ismereteink szerint legbiztosabban csak a vakcina felvételével lehet elkerülni, szükség esetén kiegészítve egyéb védekezéssel, például maszkhasználattal vagy távolságtartással. Az egyén érdeke is csak akkor tud maradéktalanul érvényesülni, ha működik a gazdaság

– hangsúlyozta a Magyar Nemzet megkeresésére Parragh László.

(Kiemelt kép: Békéscsaba, 2021. szeptember 9. Kovács Józsefné asszisztens egy férfi testhőmérsékletét méri, mielőtt beoltják az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinája harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. szeptember 9-én. MTI/Rosta Tibor)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.