A vadászok megneszelték, hogy Kovács Zoltán főszerkesztő lesz, ám Semjén dönthet az ex-kormányszóvivő sorsáról

2019. június 6., 08:57

Szerző:

Már egy ideje éri szakmai körökben kritika a Nimród vadászati szaklapot, a Magasles-blog és az Index más forrásai szerint ezért főszerkesztőváltás lesz a lapnál, méghozzá Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, egykori kormányszóvivő lesz a lap új főszerkesztője.

EU-csúcs - Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztat Kovács Zoltán államtitkár nem áll nagy vadász hírében
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Kovács a legutóbbi vadászati szakkiállításon jelentette be, hogy a Nimródot szeretné a kormány médiapartnernek a 2021-ben esedékes vadászati világkiállításra. A témában az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, Pechtol János azt mondta az Indexnek, hogy tudomása szerint

Kovácsék egy színvonalas lapot szeretnének a kiállításig létrehozni, amihez feltételezése szerint megvan a saját stábjuk.

A vadászati védegylet elnöke egyébként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a lap főszerkesztőjéről pedig az egyesület elnöksége dönt – tehát könnyen lehet, hogy nem lesz nagy az ellenállás.

Kovács Zoltán legutóbb azzal került a közfigyelembe, hogy autójával elgázolt egy útra kiszaladó gyereket Budán.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.