A sírás rázta, de nem hagyja magát megfélemlíteni a hódmezővásárhelyi független jelölt

2018. január 9., 11:38

Szerző:

„Ez a rendszer erkölcsileg már megbukott" – mondta a Hír Tv Egyenesen című műsában Márki-Zay Péter, aki ellenzéki támogatással indul független jelöltként Lázár János városában, Hódmezővásárhelyen a polgármesteri posztért.

Fotó: dkp.hu

A magát keresztény, jobboldali szavazónak tartó Márki-Zay úgy véli, ez már nem demokrácia. Az embereket megfélemlíti a rendszer. Vele is éppen most teszik ezt, hiszen váratlanul, karácsony előtt kirúgták állásából, felesége cégét fenyegetik, utcáját pedig a napokban bekamerázták.

Márki-Zay Péter elérzékenyülve beszélt arról a stúdióban, hogy hite és az emberek támogatása megerősíti, és büszkén száll szembe a Fidesszel.

 „Az, amit az utóbbi időben megéltem, amikor ez a nagyon feszült állapot volt az állásom elvesztése után, és amikor úgy döntöttem – azon a hétvégén, a december 15-ét követő két nap –, hogy mégis vállalom az indulást, az egy nagyon komoly idegfeszültség volt. Amikor a szentmise után a kislányom a barátnőivel gitározva azt énekli – ez a nincs más Isten című dal, egy nagyon-nagyon szép dal –, és azt mondja, hogy ki ellenünk, ha Isten velünk, az hegyeket mozgat.

A gyerekeim soha nem láttak sírni. De rázott a sírás, a hit. Azóta is azt érzem, hogy a jó Isten támogat ebben, és hogy ez az út, amit nekem vállalnom kell" – fogalmazott.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.