Szembemegy Karácsonnyal, a nyolcadik kerületi párbeszédes alpolgármester is Dobrev Klárát támogatja

A Párbeszéd politikusai sorban hátrálnak ki Márki-Zay Péter mögül, a pártelnökük visszalépése ellenére. Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere is Dobrev Klárát támogatja.

2021. október 11., 06:14

Szerző:

Korábban is írtuk arról, hogy Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője Dobrev Klára szavazott az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Úgy tűnik Karácsony Gergely hiába állt be Márki-Zay Péter mögé, pártjának prominens politikusai nem állnak be teljes mellszélességgel a hódmezővásárhelyi polgármester mögé. Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere is Dobrevet támogatja, írja a 444. 

„Karácsony-árva zöld-baloldali vagyok én is, mint sok százezren. Tudom, hogy Karácsony Gergely őszintén hiszi, mint oly' sokan, hogy csakis Márki-Zay Péter lehet az, aki legyőzheti Orbán Viktort. Kutyaharapást szőrével, jobboldalit jobboldalival. Úgy, hogy mögötte áll a baloldal. Lehet, hogy igaza van. De én mást mondok”- írja közösségi oldalán Erőss.  Az alpolgármester szerint a 2022-es választások majd nem a megyei jogú városokban, hanem a kistelepüléseken fog eldőlni, ezért Márki-Zay Péternek sokkal kevesebb esélye van a kormányváltásra. 

„Különben sem lehet valaki ellen az a legfőbb érv, hogy kinek a felesége! (...) Egy női miniszterelnök-jelölt szimbolikus értelemben is megjeleníti a hatalomittas, önelégült és kíméletlen orbáni macsóvilág ellenpontját. Amikor Dobrev Klára az ápolónőkről, a tűzoltókról, a pedagógusokról vagy a panelprogramról beszél, elhiszem neki, hogy komolyan gondolja. Hogy tényleg szívén viseli az elesettek sorsát” – tette hozzá bejegyzésében a párbeszédes alpolgármester. 

(Kiemelt kép: Erőss Gábor hivatalos Facebook oldala)

Tegnap 15:38

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.