A Híradó nyomoz az Orbánnak videón panaszkodó közalkalmazottak után

A közszférában dolgozó és közben családjukért is aggódó nők videoüzenetben szólították meg Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy üljön tárgyalóasztalhoz a szakszervezetekkel. A Fidesz által hangolt állami visszacsapásra nem is kellett sokáig várni. A Híradó – ahelyett, hogy magát a problémát tárta volna fel – szokás szerint a fideszes propaganda eszközévé silányult megint. Nyomozni kezdett a videó készítői után.

2013. december 1., 06:23

Csütörtökön került fel az internetre az a videoüzenet, amelyben a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének női tagjai a miniszterelnöknek üzennek. Szerintük 210 ezer közalkalmazott havi nettó 70 ezer forintnál is kevesebbet keres, ráadásul 6 éve nem emelték a fizetésüket sem. Ezt a problémát személyesen akarják megbeszélni a miniszterelnökkel, ezért tárgyalni szeretnének vele.

Panaszaikat – a szokásos állami megfélemlítéssel dacolva – névvel és arccal mondták el.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) újabb akcióval próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy az állami hivatalok dolgozói egyre jobban elszegényednek. A nők videóját csütörtökön az MKKSZ képviselői átadták a Miniszterelnökségnek is.

A Fidesz által hangolt állami visszacsapásra nem is kellett sokáig várni. A Híradó – ahelyett, hogy magát a problémát tárta volna fel – szokás szerint a fideszes propaganda eszközévé silányult megint. Nyomozni kezdett a videó készítői után. A megszólalók életkörülményei, elszegényedésük okai után nem.

A hirado-hu-n megjelent szöveg szerint „a közszférában dolgozók egyik szakszervezetének Orbán Viktorhoz címzett üzenete a tavalyi diáktüntetések idején készült egyik videóra emlékeztet. A Híradó információi szerint a mostani videó egy nagyobb akció kezdete: a baloldali pártokhoz közel álló szakszervezetek kormányellenes megmozdulásokat szerveznek, hogy ezzel támogassák az ellenzék választási kampányát.”

Gyorsan levonhatták a saját maguk által felállított teóriából a következtetést, mert azonnal léptek is. „A két videó közötti hasonlóság miatt a Híradó kereste a Hallgatói Hálózatot és az Együtt-PM-et is, hogy van-e közük az új felvétel elkészítéséhez. A Bajnai Gordon vezette választási szövetség azt írta, nem tudják, hogy ki készítette ezeket a felvételeket és nincs közük az MKKSZ videóüzenetéhez, a diákszervezet pedig azt közölte, nem ők készítették a felvételt.”

Kedves híradós kollégák! A videón szereplő elszegényedett, nyomorgó közalkalmazottakat mikor kérdezitek meg az életükről?

Ja, magát a videót persze nem tették fel a hirado.hu-ra.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

2024. április 29., 09:50

A Fidesz szlogenjére cserélte a faluhatár üdvözlőtábláit Jánd község polgármestere, így a településre érkező látogatók egyértelmű üzenetet kap arról, hogy melyek úticéljuk követendő irányelvei.